Ceremonie în aer liber la EC Garden Cluj-Napoca
Ce este o ceremonie umanistă, te intrebi?
O ceremonie umanistă este o alternativă la ceremoniile religioase afiliate unui cult religios. Cu alte cuvinte, ceremonia umanistă este non-religioasă și este de obicei oficiată de un oficiant cu experineță în domeniu sau de un apropiat al cuplului. Acest tip de ceremonii umaniste reflectă valorile și personalitatea mirilor, însă nu implică tradiții și practici specifice unei credințe religioase.
În cadrul acestei ceremonii, mirii își pot citi jurăminte, fac schimb de verighete, pot ține un discurs pentru invitați sau elemente personalizate pentru miri, cum ar fi: plantarea unei plante/copac, ceremonia nisipului etc. De obicei la aceste ceremonii participă familia și apropiații mirilor și pot avea loc oriunde. Începând de la spații special amenajate, la plaje, săli de evenimente sau grădini. Și așa ajungem la EC Garden din Cluj-Napoca.
Răzvan și Simina și-au organizat nunta de la distanță. Și nu de oriunde ci tocmai din Noua Zelandă. Urmau să ajungă cu doar 2 săptămâni înainte de nuntă și totul trebuia să fie pregătit, astfel ca ultimele zile să fie dedicate rezolvării micilor detalii. Și-au dorit mult o ceremonie umanistă în aer liber, și cum locația nunții nu avea un loc propice pentru așa ceva, EC Garden s-a dovedit spațiul ideal. Ușor de reperat pentru toti invitații (mai ales pentru cei care nu locuiau în Cluj-Napoca) suficient spațiu pentru desfășurarea ceremoniei (care a implicat decor și scaune pentru invitați) și mai ales umbră pentru o zi toridă de iulie. Spațiul verde generos a fost numai bun apoi pentru ședința foto a mirilor iar invitații au putut să se relaxeze înainte de a pleca spre petrecere. Un alt mare avantaj a fost faptul că am ales o oră potrivită în care să nu interferăm cu activitatea de la EC Garden iar ei ne-au pus la dispoziție răcoritoare și finger food în stil bufet suedez.
A fost o ceremonie umanistă intimă doar cu familia și prietenii, mirii au avut un first look chiar în fața arcadei iar ceremonia a fost oficiată de un prieten de familie. Momentul jurămintelor și al schimbului de verighete a fost de departe cel mai emoționant pentru că dincolo de cuvinte, puteai să vezi în ochii lor cât de mult se respectă și mai ales cât de mult se iubesc.
Și uite așa, o locație nonconformistă, care aparent nu are nicio legătură cu aceste tipuri de evenimente, se poate transforma într-un loc potrivit și cordial pentru o ceremonie umanistă.
Totodată, una dintre cele mai faine declarații de recunoștință a venit din partea lor.
În aproape toate cazurile, dacă timpul ne permite, eu cer feedback mirilor verbal. Ne întâlnim la câteva zile după nuntă, ca să facem “procesul etapei” și să discutam tot ceea ce a mers SUPER, ceea ce a mers bine, și mai ales pentru mine, ceea ce a mers mai PUȚIN bine. Nu cer feedback sau review-uri în scris nici pe Social Media nici pe Google, decât dacă mirii cu care am colaborat, fac asta de bună voie.
Însă atunci când Simina mi-a trimis o fotografie din albumul lor de nuntă, în care au introdus și o fotografie cu mine, am înțeles că gestul acela valorează, personal, mai mult decât orice review lăsat de ei. Am înțeles că deși colaborarea noastră a fost scurtă, încrederea a fost mare iar recunoștință a fost și mai mare. Practic 2 oameni și-au pus în albumul pe care îl vor răsfoi la bătrânețe o fotografie cu un furnizor de nuntă cu care n-o să mai colaboreze niciodată și pe care l-au văzut față în față de maxim 4 ori.
Poate că pentru viitori miri în căutare de wedding planner, acest tip de marketing este unul de încredere și ma bucur și de acele review-uri în egală măsură, pentru că știu că sunt sincere și din suflet.
Și astfel, nu pot decât să vă doresc tuturor miri ca ai mei!






